Kiállítás 2023

 

Mártélyi Képzőművészeti Alkotótábor Beszámoló kiállítása 2023.




2023. Április 21.-én nyitotta meg kapuit a Mártélyi alkotótábor 2022. évi beszámoló kiállítása. A kiállítást Nauberger István festőművész nyitotta meg. Harangi Géza költő saját versének el szavalásával emelte a megnyitó fényét.

Bár némi árnyék is vetült az eseményre hiszen szomorú hírt kellett bejelenteni-e a táborvezető Bajusz Istvánnak. Egy nagyszerű alkotói társunkat gyászoltuk egy perces néma csenddel, Varga Erik elhagyta e földi létet, nyugodj békében Erik, és bízunk benne, hogy az égi palettán sok szép szint találsz, melyekkel kedvedre alkotsz majd odaát is.


A két belső teret elfoglaló festmények sokszínűsége magával ragadja a látogatót. Jelen van itt majdnem minden műfaj és minden korosztály az alkotások kiemelik a tiszai táj és az alföld szépségét, van aki realista módon ábrázolja és olyan is szép számmal van, aki csak inspirációt gyűjtött, hogy aztán a maga képi nyelvezetén meséljen róla az ide látogatóknak.


A tárlat megnyitó mindig egy különleges alkalom hiszen ilyenkor lehet találkozni az alkotókkal és váltani velük egy két értékes gondolatot, bár a képek önmagukért beszélnek, de megismerni a művészt az alkotás mögött egy nagyszerű és felemelő érzés.


Sokszor új dimenzióba helyezi a képek élvezetét az, ha megismerjük a művész nézőpontját, hogy milyen érzések, gondolatok vezérelték az alkotás közben. Mindenki más és másként látja ugyan azokat a dolgokat mint mi, ezért fontos megismerni a művészt az alkotás mögött. Ezt legegyszerűbben a kiállítás megnyitón tehetjük meg. 


Hidjétek el ez egy felejthetetlen élmény mindenkinek. A látogatónak a művésznek és az alkotó társaknak is. Ez egy olyan megbecsülési forma, ami senkinek sem kerül sokba, de mindenkinek sokat jelent.


A tárlaton az én festményem is ott van, ez számomra nagy öröm, mint ahogy mindenkinek aki az alkotásával emeli a tárlat színvonalát. Sokan igen messziről jönnek el hogy találkozzanak az alkotó társakkal és a látogatókkal. Nem volt ez másként idén sem.


A tárlat egy hónapig Május 21.-ig tekinthető meg az Alföldi galériában.


Egy kis ízelítő a tárlatból

















Megjegyzések

Az elmúlt év legérdekesebb cikkei

Elmélkedések a képalkotások körül. 1 - A kezdet...

Elmélkedések a képalkotások körül. 3 Hol kezdjem...

Mártélyi festőtábor 2020

Mártély 2021

4.- Mit fessek...

Hogyan viszonyulunk a tanuláshoz?

Bemutatkozás

Mű elemzés érthetően!

Szülinapi akció a meskán